634 تکنیک های زیادی برای نگهداری میوه ها و سبزیجات استفاده می شود.
شامل روش های سیب خشک کیلویی کردن، آبگیری، ترکیب هر دو و روش های تصفیه شیمیایی می باشد.
آبگیری اسمزی یکی از تکنیک های بالقوه نگهداری است که محصولاتی با کیفیت بالا تولید می کند.
پدیده حذف جزئی آب از مواد سلولی مانند میوه ها و سبزیجات است.
در صنایع فرآوری مواد غذایی از آبگیری اسمزی برای حذف رطوبت از میوه ها و سبزیجات استفاده می شود زیرا طعم، رنگ، بافت را حفظ می کند و عمر خود سیب خشک نهایی را افزایش می دهد (Gouravsahu et al., 2017, Sutar, and Gupta 2007; Pokharkar, 2001؛ کارتانوس و همکاران، 1995).
پارامترهای فرآیندی متعددی بر حذف آب و افزودن جامد تأثیر میگذارند که شامل غلظت محلول، دما، زمان غوطهوری، نوع عامل اسمزی، نسبت نمونه به محلول و سرعت همزدن سیب خشک لبویی میشود (پخارکار، 2001).
روش آبگیری اسمزی به عنوان یک پیش تصفیه برای چندین فرآیند مانند خشک کردن انجمادی، خشک کردن خلاء، خشک کردن هوا و انجماد استفاده می شود (دیکسون و همکاران، 1976).
در طی فرآیند آبگیری اسمزی سیب خشک شکری، آب از ماده به محلول اسمزی جریان می یابد، در حالی که املاح اسمزی از محلول به ماده منتقل می شود. کم آبی اسمزی ترجیح داده می شود زیرا رنگ، عطر، ترکیبات غذایی و ترکیب طعم را حفظ می کند.
- منابع:
- تبلیغات: